Подигнута оптужница против два страна држављанина због отмице

БЕОГРАД: Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против држављанина Пакистана А.Б. (40) и држављанина Индије М.С. (31), јер су у децембру прошле године у Београду обманом отели држављанина Индије К.С. по његовом слетању на аеродром "Никола Тесла", држали га три дана и од његове породице захтевали откуп од 7.000 евра.
policija hapsenje
Фото: MUP Srbije, ilustracija

Оптужницом се А.Б. и С.М. терете се за кривицно дело отмица, наводи се у саопштењу Вишег јавног тужилаштва.

Сумња се да су С.М. и још једно НН лице 20. децембра 2021. године на аеродрому "Никола Тесла" у Београду, по слетању сачекали К.С. и понудили му превоз до хотела на Дорћолу где је он имао резервисан смештај.

Обманом су га одвели у други смештај у центру града где су му рекли да мора да сачека ту до следећег дана, како би се ослободила соба у хотелу.

Сутрадан су у смештај дошла оба оптужена и захтевали од оштећеног да позове своје родитеље у Индији и да им тражи да за његов откуп плате 7.000 евра, под претњом да ако их не позове, да ће га убити и закопати у шуми.

Уплашивши се, К.С. је звао родитеље и комшије, али тражени износ није уплаћен јер његови родитељи нису имали тај новац, па су оптужени интензивирали претње и дали му рок још један дан да набави новац.

Оштећени је следецом приликом када су му дали телефон послао ГПС локацију својим рођацима, након чега га је полиција убрзо лоцирала и ухапсила осумњичене.

А.Б. и С.М. се налазе у притвору у Београду од хапшења 23. децембра 2021. године.

Тужилаштво је предложило суду да их осуди по закону као и да им изрекне меру протеривања странаца из земље.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести