Пожар у згради Општине Зубин Поток, захваћене две канцеларије

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: У згради Општине Зубин Поток ноћас је избио пожар, а ватра је, према речима командира ватрогасне станице у том месту Шаше Божиновића, захватила две канцеларије.
pozar, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Божиновић је за Косев нагласио да у тренутку избијања пожара, у 1:00 сат после поноћи, у згради општине није било никог.

Пожар је угашен око 2.30 ујутру.

Божиновић није могао да потврди шта би био узрок пожара и поручио је да ће то да утврде надлежни инспектори.

Свећља: Кривично дело с терористичким елементима

У Зубином потоку, где је током ноћи запаљен Центар за регистрацију возила у згради општине, извршено је кривично дело са терористичким елементима, тврди косовски министар унутрашњих послова Џељаљ Свећља.

Свећља је рекао да је дошло и до напада, како се сумња, експлозивном направом у Центру за цивилну регистрацију у Звечану.

Он је на Фејсбуку навео да су непознате особе запалиле Центар за регистрацију возила који се налази у згради општине у Зубином Потоку и да је косовска полиција одмах изашла на лице места.

"Ова кривична дела најбоље показују шта би се догодило на граничним прелазима Јарињу и Брњак да нису присутне Специјалне јединице за обезбеђивање реда и сигурности", каже Свећиља, а преноси Косев.

Он је позвао све грађане на северу Косова и Метохије да поштују законе и не дозволе да њима, како је навео, "манипулишу они који живе кроз политику и имају материјалну корист само захваљујући тензијама".

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести