Брнабић: Нећемо реципрочне мере, али ни мафијаше из Црне Горе

БЕОГРАД: Србија неће затварати границе за црногорске грађане, као што је то урадила Подгорица за грађане Србије, али ће бити затворена за црногорске мафијаше и криминалне кланове, поручила је вечерас прмијерка Ана Брнабић, поводом одлуке Црне Горе да за грађане Србије не отвори границу 1. јуна.
Ana Brnabić/Fonet/Slobodan Miljević
Фото: Ana Brnabić/Fonet/Slobodan Miljević

Србија, каже премијерка, неће уводити реципрочне мере, али је истакла да наши грађани не би требало да иду тамо где су непожељни.

Она је за ТВ Пинк рекла да су наши грађани сада могли да виде да су непожељни у Црној Гори, јер ми, како је истакла, нисмо лагали да људи умиру од грипа или запаљења плућа, а не од корона вируса.

"Наставићемо и даље да се понашамо одговорно и озбиљно према нашим грађанима и да увек говоримо истину", рекла је премијерка, иако, како је додала, прави разлог за одлуку Црне Горе да отвори границе за низ земаља, али не и за Србију није у епидемији корона вируса и броју заражених.

Србија, међутим, неће одговорати реципрочним мерама према црногорским грађанима.

"Нећемо спречавати обичним црногорским грађанима да посете Србију, али хоћемо још снажније и још оштрије споречавати улозак црногорских криминалаца и мафијашких кланова из Црне Горе који су деценијама убијали по Србији и терорисали наше грађане", рекла је Брнабић.

Она је истакла да у борби против криминалаца из Црне Горе нећемо имати милости.

"Овакав однос црногорског премијера послао је јасну поруку грађанима. Замолила бих да грађани што дуже и у већем броју остају у нашој Србији и да ако негде морају да оду не иду тамо где су грађани Србије непожељни", поручила је премијерка.

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести