Мировић обишао радове на изградњи „Стазе здравља“ у Врднику

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас завршне радове на изградњи и уређењу „Стазе здравља“ која ће повезати центар Врдника са Врдничком кулом, историјском грађевином из 13. века, за шта је Покрајинска влада издвојила 115 милиона динара.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

Реч је о радовима који су обухватили асфалтирање, постављање банкина, јавну расвету и саобраћајну сигнализацију.

„Ова инвестиција важна је у комуналном, туристичком и у сваком другом смислу. Општина Ириг је место које има туристички потенцијал, и ми са оваквим инвестицијама доприносимо развоју туризма“, казао је председник Мировић.

Прошле године, подсетио је председник Мировић, реконструисали смо пут од Врдника до Јаска, а у току је и реконструкција путног правца Рума-Ириг.

„Наредних недеља биће започети радови и на уређењу центра Ирига. У плану је и реконструкција пута од Венца до Змајевца. Желимо да Ириг сустигне развијеније општине и да постане место које ће бити на понос свих нас“, истакао је Мировић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Покрајинска влада је од јуна 2016. године до данас, издвојила више од 221 милион динара за финансирање и суфинансирање пројеката у општини Ириг у областима локалног и регионалног економског развоја, предшколског и основног образовања и васпитања, саобраћајне инфраструктуре и у области културе.

Изградњом ове стазе унапредиће се туристички потенцијали наше општине јер смо превасходно опредељени за развој туризма, рекао је председник Општине Ириг Стеван Казимировић.

Обиласку радова присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Фото: vojvodina.gov.rs

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести