Влада ФБиХ купила 500.000 руских вакцина Спутњик Ве

САРАЈЕВО: Влада Федерације БиХ потписала је уговор о набавци руске вакцине Спутњик Ве, рекао је данас премијер Фадил Новалић на ванредној седници Представничког дома Парламента ФБиХ.
zastava bih
Фото: pixabay.com, ilustracija

Додао је да се очекује потпис руске стране.

Седницу Представничког дома тражиле су опозиционе странке, а тема је епидемиолошка ситуација.

Према најавама, пише сарајевски портал Кликс, требало би да буде разматрано и увођење двоседмичног закључавања на ниову овог ентитета.

Новалић је рекао да се Федерација БиХ одлучила за набавку 500.000 руских вакцина Спутник Ве.

"Данас се очекује потпис с руске стране, а прва испорука од 100.000 очекује се наредне седмице", казао је Новалић и додао да су руске вакцине набављене за 14,31 евро по дози.

Говорећи о локдауну, премијер је указао на негативне економске последице после прошлогодишњег.

Влада ФБиХ одбила увођење рестриктивнијих мера

Федерације БиХ одбила је данас предлог Кризног штаба Министарства здравства о увођењу рестриктивнијих мера и одлучила да важеће продужи за још 14 дана.

Према писању сарајевског портала Кликс, одбијено је и скраћивање радног времена тржних центара.

Међу предлозима је било и продужење полицијског часа, односно да уместо од 23:00 почиње неколико сати раније како би се додатно ограничило кретање становништва.

Влада ФБиХ је, како се наводи, примила к знању информацију Кризног штаба, али их је одбила и одлучила да важеће мере продужи за још 14 дана.

Позивајући се на незванична сазнања, портал пише да је Министарство здравства према Федералној управи цивилне заштите поново упутило захтеве за увођење обавезног ПЦР теста за све стране држављане, као и увођење стања природне несреће.

Федерални кризни штаб је на јучерашњој седници предложио да се због погоршане епидемиолошке ситуације, између осталог, забрани рад угоститељским објектима у унутрашњости простора, а дозволи услуживање гостију само у баштама и на терасама односно на отвореном.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести