Сви одборници и већина чланова ЛДП Ковачице прешли у СНС

Општински одбор ЛДП-а Ковачица, са четири одборника и готово комплетним чланством, данас је колективно приступио СНС-у, саопштио је Медија центар за Војводину СНС-а.

Сада већ бивши председник Општинског одбора ЛДП-а Лазар Ружић изјавио је да је одлука о колективном учлањењу у СНС на Општинском одбору донета једногласно након захтева месних одбора и чланства да се активно и радом на терену подржи политика СНС -а која је, како је истакао, усмерена на интерес грађана а не појединаца, наводи се у саопштењу.

"У фокусу политике коју заступа и спроводи СНС, предвођен председником странке  и премијером Александром Вучићем, је јачање економије, борба против корупције и криминала, стварање функционалне и уређене државе, а самим тим и локалне самоуправе што су основни предуслови да Србија крене путем напретка. Због стварања боље будућности за све наше грађане одлучили смо да подржимо такву политику и дамо свој допринос наставку започетог процеса", изјавио је Ружић.

Он је истакао да је пре колективног учлањења у СНС, Општински одбор ЛДП-а одбио препоруку појединих људи из странке да се на предстојеће локалне изборе изађе заједно у коалицији са Лигом социјал демократа Војводине, сматрајући да је политика Ненада Чанка погубна за грађане Ковачице, додаје се у саопштењу СНС-а.
 

ЛДП: Није истина да је цео општински одбор прешао у СНС

Покрајински одбор Либерално демократске партије (ЛДП) саопштио је да није тачно да је "целокупан“ Опстиншки одбор ЛДП у Ковачици прешао у Српску напредну странку (СНС).Медија центар за Војводину СНС-а саоспстио је раније данас да је Општински одбор ЛДП-а Ковачица, са четири одборника и готово комплетним чланством, данас колективно приступио СНС-у.

ЛДП у саопштењу наводи да политика те странке и резултати у Ковачици не зависе од било ког појединца, већ су искључиво подршка идејама које заступа ЛДП."Разумемо жељу Српске напредне странке да разним подметањима и уценама покушава да ослаби своје конкуренте пред предстојеће изборе. Међутим, њихово понашање искључиво храбри људе да на те изборе изађу и казне овакву политику и понашање владајуће странке. Ако је прелазак у СНС данас цена спасавања нечијег сина, што се нас тиче, тај може да пређе и у Ал Каиду", наводи ПО ЛДП.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести