Србија и Турска - велики потенцијал за јачање сарадње

БЕОГРАД: Министар рударства и енергетике Александар Антић је, током боравка у Истанбулу ради учешћа на Светском нафтном конгресу, имао билатерални разговор са министром рударства и енергетике Турске, Бератом Албајраком.
Aleksandar Antic
Фото: Tanjug

Како је саопштено, разговор је протекао у пријатељском и садржајном разговору, а двојица министара потврдила су добре и пријатељске односе између две земље. 

Турски министар нагласио је да је Србија за Турску кључна земља на Балкану, с којом жели даље јачање свестране билатералне сарадње. 

Потврда тих односа биће и сутрашњи сусрет председника Србије Александра Вучића и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, као и учешће председника Србије на Светском нафтном конгресу у Истанбулу.

Обострано је оцењено да између две земље постоје велики потенцијали за даље јачање и унапређење сарадње на свим пољима, а посебно у области енергетике.

Министар Антић је пренео заинтересованост Србије за диверсификацију гасног снабдевања, и у том смислу заинтересованост за сарадњу са Турском.

Договорено је да о питањима од највећег интереса на пољу енергетске сарадње двојица министара одреде сараднике који би били у непосредном контакту.

Двојица министара су се договорила да се до краја године одржи билатерални састанак у Београду, или Истанбулу, како би се наставили разговори.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести