Златна медаља у гимнастици за будућу аниматорку

Симона Вребалов, студенткиња Анимације у инжењерству ФТН-а, за време боравка у Литванији, учествовала на литванском Отвореном државном првенству из аеробне гимнастике и освојила прво место.
Simona Vrebalov, studentkinja novosadskog FTN, na Erazmus+ razmeni u Litvaniji Foto: privatna arhiva
Фото: Симона Вребалов, студенткиња новосадског ФТН, на Еразмус+ размени у Литванији Фото: приватна архива

Симона Вребалов, студенткиња Анимације у инжењерству ФТН-а, за време боравка у Литванији, у оквиру Еразмус+ програма мобилности студената, учествовала је на литванском Отвореном државном првенству из аеробне гимнастике и освојила прво место у конкуренцији тимова из читаве Европе.

Симона је, с још четири колегинице из Литваније, чинила тим студенткиња који је на такмичењу „International LTU Open Aerobic Gymnastics Champioship 2019” представљао Универзитет за технологије у Каунасу, где је тренутно на размени. Симона се од малена бави различитим спортовима: гимнастиком, плесом, фитнесом, а њен таленат није остао незапажен ни током боравка на овом литванском универзитету, када је своје паузе од академских обавеза проводила у универзитетском спортском центру. Тренери, који су формирали и припремали тим студенткиња за ово првенство, позвали су је на квалификације за последње слободно место у тиму.

Након што је била одабрана, ушла је у трку за одабир најбољих аеробних гимнастичарки у равноправној конкуренцији тимова из још 12 земаља попут Велике Британије, Француске, Русије, Естоније, Летоније, Казахстана, Грчке, Белорусије, с још четири своје колегинице постала је првакиња у овом спорту.

Симона наводи да јој је боравак у Литванији преко програма мобилности студената пружио невероватно животно искуство и истиче да јој је ово тренутно најлепши период студирања.

- Пресрећна сам што сам имала прилику да проширим своја знања, да упознам студенте из целог света, да отпутујем на места на која сам одувек желела, па чак и да наставим да се бавим спортом док студирам. Захвална сам КТУ-у на подршци коју пружа студентима - спортистима – додаје Симона.       

В. Ц.

EUR/RSD 117.4284
Најновије вести