Небојша Зеленовић саслушан у тужилаштву због твита

ШАБАЦ: Председник странке Заједно за Србију (ЗЗС) Небојша Зеленовић данас је у шабачком тужилаштву саслушаван због поруке на друштвеној мрежи Твитер у којој је упоредио број чланова СНС-а, СПС-а, Савеза комуниста Југославије и Националсоцијалистичке партије Немачке, саопштено је из ЗЗС.
zelenovic01-tanjug-dragan-kujundzic
Фото: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Зеленовић је, како се наводи у саопштењу, изјавио да је наведени твит написао и емитовао 2019. године и да до данас нико није демантовао податке.

Зеленовић тврди и да је председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић јавно изнео да Српска напредна странка броји више од 700.000 чланова.

''Они мене данас, у трећој деценији 21. века, овде, усред Шапца, ислеђују за вербални деликт! Ја сам председник странке и овај твит сам написао у оквиру своје политичке борбе коју водим да сви ми, грађани и грађанке Србије, живимо у слободној земљи, укључујући и тужиоце овог Основног јавног тужилаштва у Шапцу'', казао је Небојша Зеленовић.

Он тврди, како се додаје у саопштењу, да се данас у Србији масовно крше грађанска и политичка права.

''У твиту сам изнео своју озбиљну и дубоку забринутост за стање грађанских и политичких права у нашој земљи. Историјски је очигледно да, уколико странка на власти у једној земљи има огроман број чланова, постоји драматична опасност од успостављања тоталитаризма у држави, са трагичним последицама за друштво'', наводи Небојша Зеленовић.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести