САД: Полиција неће толерисати оружје на Трамповом протесту

Градске власти у Вашингтону упозориле су данас присталице Трампа, које планирају долазак на протест када Конгрес треба да потврди резултате избора и Трампов пораз на њима, да оружје оставе код куће.
Vašington, Foto: AP Photo/Susan Walsh
Фото: AP Photo/Susan Walsh, File

ВАШИНГТОН: Градске власти у Вашингтону упозориле су данас присталице америчког председника Доналда Трампа, које планирају долазак на протест када сутра Конгрес треба да потврди резултате избора и Трампов пораз на њима, да оружје оставе код куће.

Најављено је да је за обезбеђивање реда и мира на улицама главног града САД због тога бити ангажовано стотине припадника Националне гарде, из страха од могућих нереда.

"Имамо информације да су појединци намеравали да донесу ватрено оружје и то нећемо толерисати", каже шеф полиције Вашингтона Роберт Конти и додаје да ће свако ко то прекрши бити ухапшен, преноси Ројтерс.

У приправности ће бити и 300 војника ,припадника других федералних служби,укључујући и тајну службу, у случају да треба да помогну вашингтонској полицији.

Хиљаде Трампових присталица, међу којима су и екстремно десничарске групе, увек носе оружје на протестима. Очекује се да 6. јануара дођу у Вашингтон и протестују против озваничења резултата избора у Конгресу, за које Трамп тврди да су покрадени, наводи агенција.

EUR/RSD 117.1804
Најновије вести