light rain
28°C
03.09.2025.
Нови Сад
eur
117.1685
usd
100.7295
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ШТЕДИ ВРЕМЕ, А НАРАВНО И НЕРВЕ!

ЗАБОРАВИТЕ НА ЛЕПЉЕЊЕ СИРА! Откријте једноставан ТРИК да ренде више никад не морате рибати

03.09.2025. 17:57 18:06
Пише:
Извор:
24 sedam/Дневник
да
Фото: freepik, ilustracija

Сир је краљ многих јела - од тестенине и лазања до салата и пица. Међутим, свако ко је икада рендао сир зна да постоји једна мана: тврдоглаве мрвице које се залепе за ренде и отежавају чишћење.

Уместо да потрошите више времена на рибање него на уживање у јелу, ту је трик који ће вам уштедети живце.

У чему је штос?

Пре него што почнете да рендате, једноставно напрскајте или премажите ренде уљем. Танка масна подлога спречава да се сир лепи за металну површину, па комадићи клизе лако и равномерно. На крају - нема мукотрпног рибања тврдих остатака.

Зашто је ово боље решење?

           Мање отпада - сав сир заврши у вашем тањиру, а не залепљен на ренде.

           Брже чишћење - ренде се испира за неколико секунди.

           Бољи укус - свеж нарендан сир даје кремасту текстуру и интензивнији мирис у односу на индустријски, већ спакован.

Када користити овај трик?

Ово решење је посебно корисно код тврдих сирева попут пармезана, али једнако добро функционише и са полутврдим и меким сиревима. Уз то, трик је практичан и када рендате чоколаду, поврће или орашасте плодове.

Извор:
24 sedam/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар