24седам: Пала лажна прича опозиције о "невином студенту": Доказано да је Димитрије Радовановић моткама напао полицајце

Димитрија Радовановића су опозициони медији представљали као одличног студента права кога је, како они наводе, диктаторски режим Александра Вучића невиног ухапсио и неосновано држао у притвору.
2
Фото: Screenshot

Више од месец дана шире срцепарајуће приче о "невином студенту" који је настрадао на правди Бога. Испоставило се, ипак, да није све баш тако.

Тужну причу о "јадном Димитрију'" су појачали тиме што су га сликали у студентском дому како служи казну кућног притвора, потенцирајући то како нема други дом у Београду осим студентског. У жељи да изазову емпатију грађана, тврдили су да Димитрије не може ни до студентске мензе, већ му колеге доносе храну у собу.

Направили су од њега медијску звезду и жртву, Димитрије се клео да никада никога није напао, да му тако нешто никада не би пало на памет, јер је студент права и јер, како је рекао - "има зрно мозга у глави", плачним гласом се хвалио и да је из кућног притвора положио један испит и то је добио деветку. Прича о Димитрију је требало да послужи да њега прикаже као цвећку, а са друге стране да Вучићеву власт представи злочиначком, јер уништава животе деци, и то најбољој међу нама - узорним, пристојним студентима.

Али, заклела се земља рају да се тајне све одају. Невоља са причом о јадном и узорном студенту Димитрију је у томе што су испливали докази да то и није било баш тако и да је Димитрије са разлогом био у притвору.  Димитрије Радовановић је 24. децембра прошле године испред Скупштине града Београда моткама нападао полицајце. Лично је бацао мотку на полицајце, који такође заслужују емпатију, јер су то нечији очеви, браћа, синови. На видео снимку се јасно види да Димитрије напада полицајце, али и одушевљено подржава хулигане око њега, који су такође крвнички напали органе реда.

Још једна лаж је раскринкана и срушила се као кула од карата. Тешко је веровати да ће се после испливавања доказа о насиљу студента извинити грађанима Србије за лажи. Знајући њих, пре ће се определити за тактику да новим лажима затрпају старе, које су у међувремену раскринкане. 

Пример " јадног и невино страдалог студента" Димитрија Радовановића био је један у мору лажних аргумената НАТО опозиције, који су користили у Стразбуру, када су опањкавали сопствену земљу представљајући је као диктаторску, све у жељи да излобирају антисрпску резолуцију Европског парламента против наше земље. 

24sedam.rs

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести