Вучић: Србија без своје кривице у тешкој позицији 

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се с амбасадорима земаља Квинте - САД, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и шефом Делегације ЕУ, којима је пренео да се Србија, без своје кривице, налази у тешкој позицији и да не разуме ни увођење такси од Приштине, ни доношење нових резолуција против Србије и српског народа.
vucic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

У разговору који је био отворен, конструктиван и садржајан, Вучић је са амбасадорима разговарао о састанку о Западном Балкану одржаном у Белрину прошле седмице, сусрету с високом представницом ЕУ за спољну и безбедносну политику Федериком Могерини, као и застоју дијалога са Приштином.

Преставници земаља Квинте и Европске уније позвали су председника Србије на уздржаност и наставак озбиљног и одговорног решавања проблема у региону у циљу пуне стабилизације политичких прилика. 

Вучић је рекао да ће се Србија понашати рационално и озбиљно, те да ће, чим Приштина укине таксе, наставити разговоре са косовско-метохијским Албанцима под окриљем Европске уније. 

Током састанка разговарало се и о владавини права и медијској стратегији, саопштила је Прес служба Председника.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести