ФК Пролетер: Годе комплименти ривала

За фудбалере Пролетера зимски одмор завршава се у суботу, 17. јануара, за када је у 11 часова шеф стручног штаба Зоран Говедарица заказао прозивку.

- Очекује нас полусезона у којој су нам амбиције високе, као и потврда да је Пролетер квалитетним играма у континуитету стекао имиy једне од најбољих екипа Прве лиге. Ако нас послужи време, комплетне припреме обавићемо код куће. У супротном, могућ је одлазак у топлије крајеве. Покушаћемо да одиграмо десетак утакмица, а прву са суперлигашем Војводином, 22. јануара – каже секретар Озрен Дукић.

Одличне игре екипе и појединаца биле су мач са две оштрице, јер се за поједине фудбалере Пролетера интересују други клубови.
- То је велики плус за клуб. И поред честих одлазака најбољих успевали смо да одличном селекцијом и правим потезима направимо тим спреман за сва искушења. До сада су клуб напустили Ненад Настић и Небојша Скопљак,као и Милан Спремо, коме је истекла позајмица од Војводине. Освежићемо екипу са неколико играча, а првом тиму прикључићемо талентоване клинце Којичића, Николића и Латиновића, који би попут Каранова и Велемирова требали да буду будућност клуба.Пуно очекујемо од Давида Драгојевића, Синише Бабића и Немање Станојева који су пропустили полусезону због повреда – појашњава Дукић.

Јесења полусезона је завршена пласманом на изванредно четврто место, са 27 освојених бодова.
- Показали смо да смо стасали у стабилног прволигаша. Пролеће ће бити веома интересантно, а најбитније је да се физички добро спремимо. То је уз одличну тактику тренера Говедарице био један од наших јесењих адута. Оптимиста сам и верујем да можемо да остваримо добар резултат. Годе нам изјаве из противничких табора, поготову оне из Ивањице да нас сврставају међу кандидате за највиши пласман. Чврсто стојимо на земљи и крећемо са припремама за пролећна искушења – истакао је Дукић.
М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести