Који су то смешни филмски стереотипи о занимањима?

Као да нису у додиру са стварношћу, сценаристи и продуценти обична занимања претварају их у збрку нереалних клишеа.
r
Фото: Youtube Printscreen

Ови стереотипи тако постају константа на коју се после неког времена и сами навикавамо, пише ЦДМ.. Нажалост, они обично нису тачни, а ево које од њих издвајају људи који се и сами баве тим професијама.

Бармени не слушају проблеме цeо дан

У филмовима, бармена или нигде нема и не може му се привући пажња, или чешће, слуша јадиковке ликова који не знају шта ће са собом. Истина је негде између, јер они имају доста посла и не могу да по цео дан буду на располагању у својству терапеута, али такође не проводе ни целу смену у брисању шанка или полирању чаша.

Нису сви клупски музичари депресивни

Чињеница је да прича о клупским музичарима обично креће тако што су они негде на ивици депресије и чекају неко чудо да им донесе срећу. Тек кад дође до драстичног заокрета, види се искра живота у њиховим очима и живот поново има смисла. Истина је да нису сви музичари такви и да некима једноставно прија свирка у клубу и мања гужва него да су познати.

Археолози не јуре по џунглама са бичем у рукама

Иако су филмски археолози обично усред неке огромне авантуре која од њих захтева да стално ризикују живот, у стварности се то једноставно не дешава. Суштина овог посла је обилажење разних локалитета, детаљно прегледање свега што се ископа и правилно чување и класификовање пронађеног. Све то уз гомилу прочитаних извештаја и туђих истраживања.

Нису сви писци неорганизовани

Најчешће их приказују као пијанице, неорганизоване мушкарце који немају додира са стварношћу, али су свеједно успешни. То не иде баш тако, јер је заправо неопходно доста рада и труда и обично се баве и другим, редовнијим послом.

Фото: Youtube Printscreen

Научници не праве експерименте тако лако

Чим се нешто деси, филмски и серијски научници обављају разна тестирања, да не би губили време. Тако нешто би иначе трајало месецима, чак и годинама, јер све почиње предлогом експеримента, након чега иде скупљање фондова и тек онда долазе пробна тестирања. До коначног резултата води дуг и напоран процес.

Анализа ДНК траје много дуже

Након злочина и пронађеног тела, филмски процес добијања података из ДНК анализе траје само неколико сати. У стварности, то је ближе одредници од неколико дана или недеља, када уопште дође на ред од осталих протокола. Зато је физички немогуће да процес буде готов у току једног обичног дана.

Власници књижара нису прочитали баш сваку књигу

Наравно да је неко ко држи књижару упућен у то што ради и да познаје разне жанрове књижевности, али немогуће је да је прочитао баш сваку књигу коју продаје. У филмовима и серијама, за коју год да се књигу ухвати купац, продавац и/или власник ће им исте секунде испричати све што могу баш о тој књизи.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести