„ГОСПОЂО, ОПРОСТИТЕ, АЛИ ТЕЛЕФОНИРАТЕ ВЕЋ ПОЛА САТА“ Снажна ПОРУКА Ненада Јездића након представе изазвала ПРАВЕ ОВАЦИЈЕ публике у Звездара театру (ВИДЕО)

Глумац Ненад Јездић обратио се синоћ након извођења монодраме "Књиге о Милутину" у Звездара театру неколицини непристојних људи који су током представе, како тврди, користили мобилни телефон, фотографисали, дописивали се, а једна госпођа је чак причала телефоном пола сата.
m
Фото: Ilustracija/Zvezdara teatar

Јездић је указао да је такво понашање непоштовање глумца, што је остала публика која је такође била ометена од дотичних људи, поздравила громогласним аплаузом.

Кад се трудиш да људи осете… кад се трудиш да игром демантујеш писца који је рекао „да је Господ хтео овакву судбину би доделио народу неком читљивијем, писменијем, народу неком мање заборавном него што смо то ми Срби…” Пазите сад, колики је наш заборав када ми дођемо у позориште и телефонирамо пола сата без престанка док слушамо о сопственом забораву. И ви ми, госпођо, опростите што сам вас опоменуо али немам живце као коњ да могу то да издржим. Пола сата сте били на телефону и ја сам вас видео, и сада вас видим. Праштајте ми људи, молим вас опростите ми, поручио је Јездић испраћен овацијама.

Из Звездара театра су подсетили на позоришни бонтон: “Искључите телефоне док сте у позоришту! Време које сте одвојили за представу, није време за телефонирање. Ометате глумце који играју представу, као и публику која поштује позоришни чин. У позоришту је дозвољено да будете “офлајн”, користите то право! И помислите – шта поручујете саговорнику којем сте се јавили на телефон током представе!“

 

Подсећамо, монодрама „Књига о Милутину“ у режији Егона Савина и у извођењу маестралног Ненада Јездића игра се на карту више још од премијере 2021. године.

Представа је настала по истоименом делу Данка Поповића, које је најчитанија књига послератне срспке књижевности. Објављена је 1985. године, имала је тираж од чак 40 издања и продата је у више од 500.000 примерака.

Дневник/Нова

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести