Супруге амбасадора САД и Канаде посетиле Келтско насеље

ИНЂИЈА: Супруге амбасадора Америке Ен Годфри и Канаде Валери Норман посетиле су данас општину Инђија у организацији НАЛЕД-а, где су упознале са градњом туристичког комплекса Келтског насеље у овом граду и упознале са ученицама средње школе „Др Ђорђе Натошевић“ које активно учествују у процесу завршетка радова овог комплекса.
entoni godfri, Ambasada SAD
Фото: Амбасада САД
„Школе су део свачијег живота и зато ми је драго што смо обилазак општине Инђија почели управо овде. Ученице ове средње школе заједно са наставницама вредно раде на припреми келтске ношње која це бити коришцена на лутакама у музеју, али и као део обавезне униформе свих запослених овог насеља“, рекао је председник општине Инђија Владимир Гак.
 
Супруга америчког амбасадора Ен Годфри, пореклом из Ирске, у разговору са ученицама и представницама удружења Гороцвет поделила је своје искуство у везу и шивењу и присутнима показала хаљину са келтским мотивима коју је сама сашила.
 
„Ову хаљину са келтским мотивима сашила сам када сам имала 16 година. Веома ми је драго да видим добру сарадњу ученица и професора јер сам била и једно у друго, а посебно желим да похвалим чланице удружења јер се труде да очувају традицију. Њихови радови красе и просторије наше амбасаде“, казала је она.
 
„Моја пријатељица, супруга канадског амбасадора, Валери Норман, смо тако срећне што смо овде. Посебно се радујем јер овде видим везу са својим пореклом“, додала је она током посете Келтском насељу, пројекту који се реализује уз помоћ министарства трговине, туризма и телекомуникација, туристичке организације и општине Инђија.
 
Извршна директорка Националне Алијансе за локални економски развој Виолета Јовановић посебно је истакла значај подршке коју опстина Инђија годиама у континуитету пружа удружењу Гороцвета за обуке и радионице.
 
„Ово је прави пример како локална самоуправа мозе да подрзи своја удрузења и помогне им да буду најбољи. Производи удружења користе се у протоколу владе као дипломатски поклони сто довољно говори у прилог томе. верујем да цемо у овој посети наци инспитрацију за нове пројекте и сарадњу“, рекла је Јовановић
 
Гошће су обишле и споменик Милунке Савић и излозбу фотографија о Великом рату
 
Изградња келтског насеља започета је пре неколико година, а ради се о туристичком комплексу који се налази у туристичко-рекреативној зони града, у близини градског базена.
 
Значајни историјски и археолошки налази везани за живот Келта на простору општине Инђија представљају тематску основу за формирање овог туристичког комплекса.
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести