Вучић: Желимо још инвестиција из Јужне Кореје

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић поручио је у разговору с председником Парламента Републике Кореје Муном Хи Сангом у Београду да Србија жели да побољша сарадњу с том земљом у различитим политичким и посебно економским областима.
v
Фото: Tanjug (Dejan Petrović)

Вучић је рекао и да Србија жели да привуче још корејских инвеститора.

Имамо инвестиције из Кореје, али мислимо да постоји велики простор да још корејских инвеститора дође у нашу земљу, рекао је Вучић на састанку.

Он је навео и да је сигуран да постоји још простора за бољу сарадњу парламентараца две земље.

Можемо да научимо много од вас, из искуства ваше прелепе и веома успешне земље. Почаствован сам и привилегован вашом посетом, рекао је Вучић.

Мун је на почетку састанка рекао да му је част и задовољство што је посетио Србију и захвалио Вучићу на пријему у Председништву, а Србији честитао на успешној организацији Интерпарламентарне уније у Београду.

Ово је посебна година за односе наше две земље јер славимо 30. годишњицу дипломатских односа. Председник Кореје Мун Дзае Ин желео је да посети ову прелепу земљу, али сам ја дошао као његова замена. Председник Мун и ја имамо исто породично име Мун, разумите да сам ја одлична замена, рекао је кроз осмех Мун на почетку састанка.

Фото: Tanjug (Dejan Petrović)

Када сам чуо ваше пуно име, помислио сам да имате Александар у вашем имену као Александар Велики... Сада када сам вас упознао, помислио сам да сте потомак Александра Великог, рекао је Мун.

Званичник Јужне Кореје је оценио да је Вучићева каријера импресивна и да верује да је он нека врста "Александра Великог модерног доба".

Вучић је на то одговорио да нема ништа заједничко с Александром Великим и приметио да постоје земље и нације које се "боре" за наслеђе Александра Великог.

Али рећи ћу вам нешто, Александар Велики је рођен 3. марта, а ја сам рођен 5. марта. Ипак имамо нешто заједничко, додао је Вучић, што је изазвало одушевљење присутних у српској и корејској делегацији.

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести