Бацила је у други план руску ИНСТАГРАМ СЛАВСКА САЛАТА ЈЕ САДА НА ТРОНУ Готова за само 15 минута
Звучи као немогућа мисија: импресионирати госте за славу, а не провести вечност у кухињи.
Али постоји решење – славска салата која је готова за 15 минута, а многи тврде да је укуснија од класичне руске. Постала је хит на прославама, а Инстаграм је полудео за њом. Ако сте у дилеми „шта да кувам за славу“, ово је рецепт који мења све.
Како направити салату која је боља од руске за само 15 минута?
Ако желите салату која је кремаста, пуна укуса и готова у трен ока, онда је ово решење за вас: спојите киселу павлаку, мајонез, шунку, качкаваљ и киселе краставчиће. Звучи једноставно, зар не? И јесте! Ма, знате оно кад вам се једе нешто лепо и заситно, а немате времена ни живаца за компликације? Е, ова салата је баш таква! Нећете веровати како се брзо прави, а укус је… ма, пробајте па ми јавите. Код мене је дефинитивно преузела престо класичне руске салате.
Који су састојци потребни за ову брзу и укусну салату?
За ову савршену салату потребни су вам само ови састојци:
300г шунке,
200г качкаваља,
200г киселих краставчића,
200г киселе павлаке и
100г мајонеза.
По жељи, додајте мало соли и бибера, мада ја ретко кад и то стављам – укуси су већ савршени!
Ова салата је толико добра да ће бити сјајна чак и са „обичним“ намирницама. Нема ту неке филозофије, само добре ствари спојене на прави начин.
Како се припрема ова Инстаграм звезда од салате – корак по корак?
Ево како да је направите и ви, без муке и стреса:
Исецкајте шунку на ситне коцкице. Што ситније, то боље, јер се тако сви укуси лепо сједине.
Нарендајте качкаваљ. Можете га и исецкати на ситне коцкице, али ја волим да га нарендам јер тако даје кремастију текстуру.
Исецкајте киселе краставчиће на ситне коцкице. Ово је кључно за ону освежавајућу ноту!
Све састојке убаците у велику чинију. Без устручавања, нек се друже!
Додајте киселу павлаку и мајонез. Сад следи магија!
Добро промешајте. Мешајте док се све лепо не сједини и док не добијете хомогену, кремасту смесу.
По жељи, посолите и побиберите. Пробајте па одлучите да ли вам треба још зачина.
Оставите салату да се охлади у фрижидеру барем 30 минута пре сервирања. Тако ће се укуси још боље прожети.
И то је то! Час посла, а резултат је за памћење.
Често постављана питања о брзој славској салати (FAQ)
Могу ли користити неки други сир уместо качкаваља?
– Наравно! Можете користити гауду, едамер или неки други тврди сир који волите. Битно је да је сир који се лако ренда и даје добар укус.
Да ли могу припремити салату дан раније?
– Апсолутно! Ова салата је чак и укуснија када одстоји преко ноћи у фрижидеру, јер се тако укуси боље прожму. Само је извадите мало пре сервирања да не буде превише хладна.
Која шунка је најбоља за ову салату?
– Ја волим да користим класичну димљену шунку, али можете користити и пилећу или ћурећу, зависно од ваших преференција. Битно је да је квалитетна и укусна!
Могу ли додати још нешто у салату?
– Наравно, будите креативни! Неки воле да додају мало куваног јаја, грашка или кукуруза. Ја сам је пробала и са мало свежег першуна и било је супер. Али, верујте ми, и у оригиналној верзији је савршена!
Ето, видели сте и сами – нема потребе за мукотрпним сатима у кухињи да бисте имали феноменално славско предјело. Ова салата је доказ да једноставно не значи мање укусно, већ напротив! Брза, кремаста, пуна укуса и апсолутни хит на свакој трпези. Не само да ће вам уштедети време, већ ће вас и учинити звездом славе. Пробајте је и јавите ми утиске!
Желите да ваша слава буде запамћена? Пробајте овај рецепт и одушевите све!