Култура - Наслови

PhotoVideo
Култура / Наслови У ПУНОЈ САЛИ Свечаном академијом завршени Дани Шпире Матијевића (ФОТО, ВИДЕО)
На сцени „Јован Ђорђевић“ Српског народног позоришта вечерас су Свечаном академијом пред препуном салом затворени Дани Шпире Матијевића. У програму су учествовали вокална солисткиња Даница Црногорчевић, драмски уметник Ненад Јездић, Гудачки ансамбл и Мушки хор „Источник”, а водила га је првакиња Драме СНП-а Соња Дамјановић. 
Photo
Култура / Наслови ИЗЛОЖБА ИКОНА И СТАРИХ КЊИГА У АРХИВУ ВОЈВОДИНЕ Векови Карловачке богословије
У Архиву Војводине отворена је изложба икона и старих књига Карловачке богословије, чиме је први пут шира јавност у прилици да на једном месту види део културног блага које ова црквено-школска институција поседује.
Култура / Наслови ЈЕЗИКОМАНИЈА: Та­та се по­но­сио сво­јим си­ном
Ин­стру­мен­та­л је ше­сти па­деж, па­деж ору­ђа или сред­ства ко­јим се рад­ња вр­ши (пи­шем олов­ком) и па­деж дру­штва или за­јед­ни­це (ишао сам с дру­га­ри­цом). Од­го­ва­ра на пи­та­ња С КИМ? и ЧИ­МЕ?
PhotoVideo
Култура / Наслови ПРЕМИЈЕРА СЕРИЈЕ „THE WALKING DEAD: THE ONES WHO LIVE” И ПЕТЕ СЕЗОНЕ „ФАРГО” 26. ФЕБРУАРА НА АМЦ Напетост и узбуђење уз нове епизоде
Обожаватеље „The Walking Dead” универзума и серије „Фарго” очекује узбудљив понедељак, па ће тако 26. фебруара на АМЦ каналу моћи да гледају премијеру наставака обе серије - исте вечери.
Култура / Наслови ВЛАДА СРБИЈЕ ОДЛУЧИЛА Радном групом до бољег положаја запослених у култури
Влада Републике Србије донела је на предлог министарке културе Маје Гојковић, Одлуку о формирању Радне групе за унапређење материјалног и радно-правног положаја запослених у установама културе, чији су оснивач Република Србија, аутономна покрајина и јединица локалне самоуправе.
Култура / Наслови УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ КУЛТУРНО-ПРОСВЕТНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ СРБИЈЕ Достојни следбеници великог Вука Караџића
На традиционалној свечаности јуче су по 60. пут уручене Вукове награде, најзначајније признање Културно-просветне заједнице Србије. 
Култура / Наслови КУЛТУРНО БЛАГО КАРЛОВАЧКЕ БОГОСЛОВИЈЕ УСКОРО ПРЕД ОЧИМА ЈАВНОСТИ Колекција као сведочанство векова
У оквиру „Дана Шпире Матијевића“, 24. фебруара у 19 часова у Архиву Војводине биће отворена изложба икона и старих књига Карловачке богословије, чиме ће први пут шира јавност бити у прилици да на једном месту види део културног блага које та црквено-школска институција поседује.
Култура / Наслови СВЕТИОНИК НАШЕГ ДРУШТВА Свечана седница Матице српске у знаку два века њеног Летописа
Свечана седница Матице српске, одржана на дан када је пре 198 година уметељено најстарије наше књижевно, културно и научно друштво, била је посвећена Летопису Матице српске, који у континуитету излази од 1824. и у основи није мењао своје концепцијско усмерење.
Култура / Наслови ЈЕЗИКОМАНИЈА: Наглашавање негације
Свакодневно, наша комуникација обилује негирањем нечега.
Photo
Култура / Наслови ОДРЖАНА СВЕЧАНА СЕДНИЦА МАТИЦЕ СРПСКЕ Светионик за читаво наше друштво (ФОТО)
Свечана седница Матице српске, одржана вечерас у нашем најстаријем књижевном, културном и научном друштву, била је већма посвећена Летопису Матице српске, најстаријем књижевном часопису на свету дугог континуирананог трајања, који излази од 1824. године и у основи није мењао своје концепцијско опредељење.
Култура / Наслови ИЗЛОЖБА РАДОВА ТРИ ВЕЛИКА СРПСКА СЛИКАРА У ГАЛЕРИЈИ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ВОЈВОДИНЕ Дадо–Влада–Љуба
У Галерији Уметничке колоније „Панонија” Привредне коморе Војводине (улазни хол Мастер центра у Браће Поповића 5) данас у 18 часова биће отворена изложба „Дадо - Влада - Љуба”. 
Култура / Наслови Карађорђе и Кнез Милош Обреновић ЗАЈЕДНО У ПРЕДСЕДНИШТВУ (ФОТО)
БЕОГРАД: У згради Генералног секретаријата председника Републике, поводом Дана државности - Сретења, први пут су изложене фотографије Вожда Карађорђа и Кнеза Милоша Обреновића.
Култура / Наслови ИЗЛОЖБА ТРИ СТУДЕНТКИЊЕ У ГАЛЕРИЈИ АУНС Откривене визије
 „Откривене визије: Истраживање уметничких сензибилитета“ назив је изложбе радова три студенткиње завршне године на модулу Сликарство: Саре Савић, Анастасије Малеташкић и Хелене Остојић, у класи Горана Деспотовског, која ће бити отворена вечерас у 19 часова у галерији Академије уметности у Новом Саду, Бул.М.Пупина 20.
Култура / Наслови ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СЛАВЕ ФОНДАЦИЈЕ „ЛАЗА КОСТИЋ” Матији Бећковићу медаља Витеза
Дан рођења песника Лазе Костића, 12. фебруар и слава Фондације која носи песниково име, Света Три јерарха, биће обележени низом програма у Сремским Карловцима и у Новом Саду. Прослава почиње литургијом у Саборној цркви у Сремским Карловцима,  која почиње у 9.30 сати, током које ће бити освећени славски дарови, које ће принети овогодишња кума славе Душка Вучинић.
Култура / Наслови ИЗЛОЖБА САВЕ ИПИЋА У ЗБИРЦИ СТРАНЕ УМЕТНОСТИ Заборављени ликовни хроничар нашег града
„Сава Ипић – ликовни хроничар Новог Сада” назив је изложбе која је недавно отворена у Збирци стране уметности (Музеј града Новог Сада, Дунавска 29), у светлу обележавања 130 година рођења овог недовољно познатог сликара.
Video
Култура / Наслови ПОЛИЛИ СУПОМ МОНЕОВО "ПРОЛЕЋЕ" Активисти за заштиту животне средине овог пута се „АКТИВИРАЛИ“ у Лиону! УХАПШЕНЕ младе активисткиње, а градоначелник поручио: Реаговаћемо ОДЛУЧНОМ акцијом (ВИДЕО)
ЛИОН: Две активисткиње еколошког покрета „Riposte Alimentaire” бациле су супу на слику "Пролеће" Клода Монеа, изложену у Музеју лепих уметности у Лиону, у ''знак протеста против климатске кризе''.
Култура / Наслови ЈЕЗИКОМАНИЈА: Роман Ива Андрића или Иве Андрића?
Прочитала сам сва дела ИВЕ Андрића или ИВА Андрића?
Култура / Наслови ОПАКА БОЛЕСТ ГА ОДНЕЛА ЗА МЕСЕЦ ДАНА Данас се навршава шест година од како нас је НАПУСТИО чувени глумац! Без ГЛОГОВЦА више ништа није као пре (ВИДЕО)
Данас се навршава шест година од смрти чувеног српског глумца Небојше Глоговца, који је преминуо од карцинома плућа.
Култура / Наслови ЗА НАЈБОЉИ ДРАМСКИ ТЕКСТ Марији Ракочевић уручена Хартефактова награда за комад „Жена веже реп“
БЕОГРАД: Хартефактова 12. регионална награда за најбољи савремени ангажовани драмски текст вечерас је уручена Марији Ракочевић за комад "Жена веже реп".
Култура / Наслови НЕОБИЧНО ИНТЕРАКТИВНО електронско издање АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ Нема НС панка без НС панкерки
Панк култура је током друге половине 20. века постала начин живота младих људи који су тежили да искажу своју индивидуалност, креативност, критичност и бунтовност усмерену најчешће против устаљених друштвених норми, а Нови Сад је био (и остао) једно од главних „жаришта“ ове врсте музике на простору бивше Југославије.
EUR/RSD 117.2028
Најновије вести